Tips

Skrevet av Ove Bjerkeset,  08.03.2019

Tips til lunsjtrav 12.9.

Ved Ove Bjerkeset

V5-1
2 Mama’s Real Deal står bedre til enn på lenge denne gangen. 4-åringen har vist toppform i de siste startene. Sist var han ute mot gode hester i Derbykvalifisering. En grei og berettiget favoritt. 10 Millman har gjort tre starter i regi Erlend Rennesvik. Viste klar fremgang i V75 på Biri nest sist. Da kom han sterkt tilbake etter å ha blitt hindret underveis. Feilet innledningsvis i volten i Årjäng sist. Herfra tror vi galopprisikoen er liten. 8 L.H. Starline står i et leit spor, men er rask fra start, og kan komme fint til direkte. Rykker inn et spor etter strykning. Viste at formen er fin i et V75-løp på Biri sist, og hadde hatt en måneds pause før det løpet.     

V5-2
Et åpent løp med urutinerte hester. 10 Countrygirl er ei fin 3-års hoppe som var ute i kvalifisering til Hoppekriteriet sist. Møter enklere motstand her, og kan ta karrierens første seier. 7 Dulaika Gilbak Norgesdebuterte i regi Jens Kristian Brenne sist. Var pigg i tet da, og kunne ikke svare på oppløpet. Kommer tilbake etter nesten to måneders pause nå, og er en klar vinnerkandidat. Uromomentet i løpet er 2 Eldorado Gracieux. Hesten travet 18.9 i prøveløp i Frankrike i april som 3-åring. I debutløpet en måned senere feilet han i seierskampen i siste sving, og hadde notert en 18-tid. Var ute på udoserte gressbaner to ganger, hvor han slet på svingene. Oppførte seg fint i prøveløpet forleden med Erik Solberg som kusk. Han kjører sitt første totalisatorløp her. De som har mulighet bør sjekke varming og startvognprøve. 11 Diola har gjort fire starter i regi Sigbjørn Kolnes. Skal ikke avskrives. 1 Chaperon Rouge har aldri vunnet, men scorer på at hun er startrask og travsikker. 12 L.V. What A Hunk er outsiderbetonet i sin første start etter lang pause. 6 Sister of Mercy fikk et meget offensivt opplegg sist. En luring med riktig løp og Solberg i vogna.  

V5-3
1 Tun Odin har kapasitet for seier, men er ikke alltid helt kjørbar. Nest sist kunne han vunnet uten galoppen på siste bortre på Biri. Står i fare for å bli overflydd, men i slike felt løser deg seg ofte. 2 Hilton Skott er rask fra start, og den fremste tetkandidaten. Kan lede hele veien. 6 Refs Lita er en obligatorisk strek på bongen. Hoppa avsluttet fint sist, og det var første starten etter lang pause. 5 Gjærla Stjerna viser fart, men er usikker. Spennende med Høitomt i vogna denne gangen. 4 Komnes Borka står ikke tilbake for noen av disse på kapasitet, men er usikker. Fjerdesporet er også en minusfaktor.    

V5-4
8 Flammen Julie viste fin form som klar tredje bak Trø Flax og Førlands Odin sist. Står sjanseartet til, men vi ser ikke bort fra at Høitomt kjører tidlig frem, og muligens kan få overta føringen. 7 Åls Faksen har vist fin form i to starter etter pause. 7-åringen er rask, men noe egenrådig og klart best med ryggløp. Er ikke ufarlig på en kortspeed. 4 Silkespika er feltets beste hest. Feilfritt er hun trolig vinneren, men hoppa er veldig usikker. Vinn eller forsvinn. Formen er det ikke noe å utsette på. 11 M.H. Herkules og 12 Sølv Gutt er aktuelle på gardering, men begge må ha litt klaff fra disse sporene.  

V5-5
2 Noble Dancer tok en lett seier da han gjestet Drammen sist. Det er litt hardere imot denne gangen, men sjansen for tet hele veien bør være god. Dagens bankerforslag. Treneren rapporterer at formen fortsatt er like fin. 1 Knight Rider gjør en spennende debut i regi Sigbjørn Kolnes. Scarlet Knight-sønnen tok ti strake seire som 3- og 4-åring i Nederland og Danmark. Var ikke som best i den siste starten i Ålborg. Stor outsider. De som vil gardere ytterligere, bør streke for 7 California Estelle, 6 Willy Invalley og 4 May Lucifer.