Tips

Skrevet av Ove Bjerkeset,  08.03.2019

Tips lunsjtrav torsdag 27.6.

Dan Mølgård har en veldig fin oppgave i V5-4, og blir omgangens klare banker.

V5-1
6 Nashville Yankee har gjort tre fine montèløp. Kommer tilbake etter halvannen måneds pause nå, og er nok godt forberedt. 5-åringen er rask fra start, og kan være tidlig i tet. 7 Respect gjør en meget spennende montèdebut. Han feilet i tet på siste langside sist, og er noe usikker. Var flink annen gangen før, mens han galopperte i seierskampen på Jarlsberg 13.5. Også 1 Hasek Boko gjør sin første start i montè. Er testet under sal et par ganger, noe som har fungert stabilt og fint. Ga seg noe fra lederryggen på Åby sist. Det var første gang ut i ny regi, og han skal være bedre nå. 2 Contagious Hanover er aktuell for de som garderer. Han avsluttet fint i hardt selskap i montè sist.   

V5-2
Et løp for ganske urutinerte hester, hvor undertegnede synes det er jevnt mellom fem hester. 9 Another Story gjorde kun en start i fjor, hvor han ble annen bak Blueridge Sun. Har galoppert i sine to starter i år. På Biri sist feilet han med trippelsjanse i siste sving, og mistet en 17-tid. 5 Amazing Street så fin ut i prøveløpet, og har mer inne tidsmessig. En meget spennende debutant. De som kan bør sjekke varming og startvognprøve. 12 The Baron holdt knepent unna fra tet i debutløpet på Biri hvor han travet på 17-tallet over full distanse med volte. Er strøket fra et løp på Färjestad etterpå. Står noe sjanseartet til spormessig. 11 Ian B.R. kommer tilbake etter to måneders pause. 3-åringen har møtt gode hester, og kjemper normalt om seieren. 6 Bliss kommer tilbake etter 4 års pause, og har hatt føll. Var ute i samme prøveløpet som Amazing Street. Sto 20 meter foran denne da, og var tredje i mål bak Seven Cru og Gaius B.R. Det er et outsiderpreg over den 8-årige Thai Tanic-datteren.   

V5-3
7 Rive Sjur er ubeseiret på to starter, og har vunnet lett begge gangene. 4-åringen er i fin utvikling, og det er naturlig at han blir favoritt. Kan vinne igjen, men i et løp med mange urutinerte hester kan det skje mye. 6 Å.M. Luna er den beste strekhesten. Hun kom tilbake etter lang pause sist. Holdt sikkert unna fra tet, men var svært nær galopp 400 igjen. Det er ei rask, men hissig dame. Bak disse er løpet åpent, og bred gardering kan være lønnsomt. 14 Tun Odin er kapabel, men usikker. Hadde nok vunnet uten galopp på Momarken 7.5. På Bjerke sist feilet han i seierskampen i brekken. 13 Valle Embla dro hardt unna i tet sist. Ga seg og mistet stilen da. Er rask fra start, og har et fint spor her. Kanskje er hun best med ryggløp.  

V5-4
9 Dan Mølgård har en fin oppgave på papiret. Vant et 3-års løp på Jägersro i oktober i fjor, før han senere på året ble importert til Norge. Har nå gjort to starter etter pause i regi Marius Høitomt. Første gang ble det en lett og klar seier etter dødens mye av løpet. Sist var han god annen, en halv lengde bak Larry Joe. Kan få et fint ryggløp fra dette sporet, og skal normalt runde alle. Omgangens klare banker.  

V5-5
Et åpent løp med flere vinnerkandidater. 8 Jeksa er ei kapabel 4-års hoppe, som dog ikke er helt stø på beina. Satt fast i sine to første starter i år. På Romme sist kom hun bra tilbake etter å ha tapt en del på galopp. 11 Horgen Gaupa gjorde et sterkt løp etter galopp på Jarlsberg nest sist, og sto også for en fin innsats som fjerde fra dødens mandag. Har vinnerform i kroppen. 5 Alfa Betty var ute i samme løpet som Horgen Gaupa mandag, og leverte en fin langspurt. En klar gardering. 2 Stian står med en begredelig rad, men 5-åringen har fin kapasitet. Fungerte ikke i montèdebuten sist. En outsider med uviss form. 10 Thess Prinsessa har galoppert seg bort i de to siste startene i Årjäng. Mistet en god premie på galopp i siste sving sist. Er ikke ufarlig feilfri. Spennende med Dalen i sulkyen. 3 Solør Alma er ingen vinnerhest, men scorer på travsikkerheten og stabil form. 4 Turbofaksen er et artig skrellbud. Har vist fin form i de to siste startene, og er bedre enn raden.