Tips

Skrevet av Ove Bjerkeset,  08.03.2019

Tips til mandag 18.11.

Tips mandag 18.11. v/Ove Bjerkeset

En meget utfordrende V65-omgang uten noen sikre holdepunkter.

V65-1
6 Tenk Nå Dina er rask fra start, og de to seirene i raden har kommet fra tet. På Jarlsberg 13.9 ble det enkelt til tross for trykk underveis. På Klosterskogen sist ble det også enkelt fra tet. Nest sist galopperte hun som pigg i stengt posisjon. Fra tet kan det bli årets syvende seier. 4 Vital Vinter er også rask fra start, men det er ikke sikkert at han kan holde Tenk Nå Dina ute fra start. Har vist stigende form i to løp etter pause. Sist var han klar annen bak gode Spang Ole. 7 Harald er løpets outsider. Han er humørbetonet og variabel, men har vist stabile takter de tre siste startene. På sitt beste kan han vinne. 10 M.H. Herkules er et klart fjerdevalg. Ble sliten fra dødens over stayerdistanse nest sist, mens han kunne vunnet uten galoppen tidlig på oppløpet sist.  

V65-2
3 Turbo Lins er strøket inn et spor, og ligger an til å få et fint løp. 4-åringen har vunnet et løp i år, i debuten bak startbilen på Jarlsberg, hvor han avsluttet bra til knepen seier. Har fått to løp etter pause nå. Var flink annen bak en formtoppet Ajax Miguan sist. 4 Greed kommer ut i ny regi etter pause, og er en stor outsider. Var god da han vant etter dødens siste 800 meter på Biri i sommer. 4-åringen er kjapp fra start. Med strykning på I.D. Glamour øker tetsjansen. 8 Cayman Bee har gjort fire starter i ny regi etter lang pause, og virker klart på gang. Galopperte bort en topplass i siste sving på Klosterskogen sist.       

V65-3/V5-1
Et sprintløp hvor halve feltet kan vinne. 3 Solhøyulven har slitt med moralen, men de to siste startene har vært klart positive i så måte. På Momarken vant han sikkert fra tet over full distanse, mens han ble sliten etter trykk i tet sist. Sprint passer perfekt, og det er vel nærmest tetgaranti. Objektet i løpet er utvilsomt 7 Lykkje Idunn, som har gjort tre starter i ny regi etter pause. På Momarken sist leverte hun en god langspurt, og hadde kjempet om seieren med litt mer klaff tidlig i løpet. Sprint er hennes klart beste distanse, og bare hun ikke blir for hissig underveis, kan det bli seier. 10 Mo Lykke er nok den i feltet med størst kapasitet, men hun har ikke vært som best i de to siste startene. Med tilsvarende innsats som i seiersløpet på Biri, er det en klar vinnerkandidat. 1 Onkel Ola har åpnet ganske raskt bak bilen de to siste startene, og kan få et perfekt ryggløp her. 5 Helmen Terna og 12 Haugestad Gabrielle er begge tidlige garderinger. Da gikk sistnevnte i tet, og ble knepent spurtslått av Helmen Terna fra lederryggen. 6 Tangen Tora skal ikke glemmes. Hun sto 20 meter bak Haugestad Gabrielle på Klosterskogen nest sist.    

V65-4/V5-2
To hester bør være «lås» i dette montèløpet. 2 Solkongen og 5 Troll Svenn skiller seg klart ut. Da de møttes på Biri sist, tapte Troll Svenn altfor mye på startgalopp, mens Solkongen var meget god fra tet. Her er Solkongen kjapt i tet, og kommer til å dra hardt unna. Sprint taler i favør fordel Solkongen, men en feilfri Troll Svenn kan hente han igjen. De møttes over sprint på Biri i oktober, hvor Troll Svenn sto 20 meter bak. Da koblet sistnevnte grepet i siste sving, og feilet i seierskampen på oppløpet.

V65-5/V5-3
Et åpent løp med mange vinnerkandidater. 10 Expensive Hangover galopperte seg bort i montè sist, mens hun tok to solide seire før det. På Sørlandet ble det en overlegen seier etter 12.5 siste 50. Etter strykningen på Circe des Emois har hoppa ikke så rask rygg fra start. 3 Tiria Jet er objektet i løpet. Hoppa har gjort to fine løp etter veldig lang pause. Avsluttet godt første gang ut, mens hun spurtet fint etter posisjonsproblemer sist. 6 Cosmic Carpenter tok en sikker seier fra tet etter lang pause og kastrasjon forleden. Stivnet fra dødens etter høyt tempo sist. I og med strykningen er tetsjansen større nå, og da kan han helt klart vinne igjen.  1 Viking Ivi satt fast nest sist, mens han var flink annen sist. Blir overflydd fra start, men kan vinne med klaff. 7 New Talisman spurtet sterkt nest sist, og er ikke ufarlig fra et sjanseartet spor. 8 Pyrechept var klart forbedret sist, i sitt andre løp etter lang pause. Med en strykning har 11 Unaffected en bedre rygg fra start. 7-åringen viste fin form sist.

V65-6/V5-4
Nok et løp med mange vinnerkandidater. 7 Hez So Perfect har vist stigende form i tre løp etter pause. Spurtet godt sist, og kom akkurat for sent til å vinne. Er ikke rask nok til å være med innledningsvis, men her kan det bli tempo på løpet. 8 Lady Lara har gjort flere knallgode løp i år. Var suveren fra tet nest sist, mens hun ble sliten etter 11.7 første 1000 sist. 5 Fabian B.R. er rask fra start, men vi er ikke sikre på om han henter en lengde på 4 S.M.K. Spirit. Hesten til Per Otto Aagre holder usikker form etter å ha gitt seg for mye siste 100 i montèløpet på Jarlsberg sist. En stor outsider. 1 Muscle Mack er et interessant objekt fra et fint spor. Her ligger det an til smygløp, og med åpning kan han overraske. Satt fast sist. 4 S.M.K. Spirit kommer tilbake etter pause, og er outsiderbetonet. 9 Among Hastrup, 10 Bernardo Halbak og 11 Dream Builder er aktuelle skrellhester.

V5-5
Et løp for urutinerte og ustartede hester, hvor de som har mulighet bør følge med på oppvarmingen. 6 Torigutten er en spennende debutant. Så fin ut i prøveløpet, hvor han avsluttet siste 1000 rundt 1.34. 3 Børke Billie startet en gang i mars. Har vært gjennom en kneoperasjon etterpå. Eieren forteller at hesten er godt forberedt, og forventer en god del bedre innsats enn i debuten. 4 T.K. Lars feilet bort en soleklar tredjeplass og tid på ca. 35.7 sist. 5 Tora har en viss kapasitet, men virker usikker. 9 Birk Rapp kan bedre enn tiden i prøveløpet. Har travet 39.8 med en rask sisterunde i rutineløp. Er en spennende debutant med ganske fin stamme.