Tips til lørdag 16.3.

Skrevet av Ove Bjerkeset,  15.03.2019

Her finner du tips til lørdag 16.3.

Tips Drammen Travbane lørdag 16.3. v/Ove Bjerkeset


V5-1

11 Match Queen har fin kapasitet, og er sterk. Kom godt tilbake etter stor galopp i et montèløp sist, så formen virker fin. Sto for en solid innsats da hun vant på Bjerke i januar. Har stor fordel dersom det blir godt tempo i løpet. 6 Goodman B.R. avsluttet sterkt første gang ut etter pause, men var ikke like god sist. Møter riktig selskap her. Er rask fra start, og en av tetkandidatene. 7 Seaborn Santana kom ut etter to måneders pause sist. Trøblet inn på oppløpet grunnet problemer med en bandasje da. Med tilsvarende innsats som i startene før kan Thai Tanic-datteren være seiersaktuell. 1 Zenit Zofia står i fare for å bli overflydd fra start, og er dermed avhengig av litt tur underveis.    

V5-2
To hester skiller seg en del ut. 1 Mc Vet har vist solid form i alle tre løpene i år. Feilet som trolig vinner første gang ut, mens han satt fast gangen etterpå. Avsluttet sterkt på Biri sist. Har stått i bakspor de fire siste løpene. Står endelig i et fint spor nå. Er kjapp fra start, og kan lede hele veien. 3 Amazing Dream hadde en fin avslutning på fjoråret. Nå gjør 5-åringen en meget spennende årsdebut. Treningsrapportene er gode, og Erlend Rennesvik anser det til å være hans beste sjanse for dagen. De som vil gardere favorittduoen, bør ta med 2 Norse Ideal, som kommer tilbake etter lang pause, og 7 Mikkel H.R., som vant lett i en 12-avslutning sist.
 
V75-1

6 Bråtnesfaks er den naturlige favoritten. Kapasiteten er som kjent meget bra, men han er ikke stabil. Kom ut etter pause sist, og var knallgod og helt overlegen. Var utstyrt med draskylapper for første gang da. Feilfritt er vinnersjansen god, men vi tør ikke helt å stole på han. 4 Balder Mollyn vant enkelt på Jarlsberg sist. Så fin ut da etter at det var gjort noen justeringer. Er rask fra start, men tar neppe en lengde på 2 Maks Mollyn fra start. 12 Emil Mollyn er meget god på sitt beste. Kom tilbake etter pause sist, og vant suverent. Kjemper i toppen med litt klaff underveis. Med to strykninger i løpet kan han komme greit til i løpet.

V75-2
6 Senet Island er en fin 4-åring som vant i årsdebuten på Momarken. Det var første starten etter kastrasjon. En av flere vinnerkandidater. 1 Lastsundayinmay har vist fin form i flere starter før seieren endelig kom etter pause sist. Er kjapp fra start, og dersom hoppa beholder sporet blir hun ikke enkel å beseire. 7 Betty har gjort to starter etter pause, og formen er usikker. Gikk gode løp på slutten av fjoråret. Ligger an til å bli forholdsvis lite spilt, men skal ikke glemmes. 11 Dreamliner har gjort flere gode løp før han feilet seg bort sist. Klar gardering med Høitomt i vogna. 10 Ecko avsluttet fint sist, og 4-åringen kan kjempe om årets første seier. 12 Constantine Coral gjorde et fint løp første gang ut i ny regi etter pause sist.  

V75-3
Et løp med hester på tre distanser. Vi tror mest på de på lengste tillegget. 9 Mjølner Marius har stor kapasitet. 5-åringen var ikke helt på topp nest sist, mens han avgjorde enkelt sist. Har virket mer stabil i det siste, og kan runde alle. 11 Vital Vinter har gjort to løp etter pause. Satt fast første gang ut, mens han gikk et sterkt løp med to galopper sist. Høitomt i vogna denne gangen. 15 Odin Faks har stor kapasitet, men er ikke stabil. Vallaken er bedre enn raden. Sist kom han sterkt tilbake etter galopp. Sporet er greit med tanke på feilfri avgang og ryggløp innledningsvis. Bli ikke overrasket dersom han runder alle. Ole Johan Østre har kjørt hesten en gang tidligere, og det endte med seier.

V75-4
Dagens hovedbanker kommer i grunncupen. 11 Moe Tyr er den beste hesten, og 5-åringen har levert tre gode innsatser etter pause. Vant enkelt fra tet første gang ut, mens han satt bom fast med vinnerkrefter gangen etterpå. Tok en sikker seier fra tet på Klosterskogen sist. Tekno Odin-sønnen er nok aller best med ryggløp, og sporet er dermed greit. Trolig spurter han ned alle til slutt. Tom Erik Solberg, som er en av dagens nøkkelkusker, anser det som sin beste sjanse for dagen. De som ikke stoler på den store favoritten, bør streke for 5 Solstad Stjernen, som var tilbake i slag etter en liten pause sist.

V75-5
1 Revenge er en alternativ banker. Erlend Rennesvik forteller at han har siktet på dette løp. Hoppa er rask fra start, og selv med flere raske utenfor, er sjansen for å beholde sporet ganske god. Helstengt og skoløs forteller også at det tas sikte på å ladde fra start. Et av de hardeste motbudene kan bli 9 Darling Simoni. 4-års hoppa satt fast med krefter igjen første gang ut etter pause sist, og kan få et perfekt ryggløp her. 8 Hands Up satt fast med vinnerkrefter sist. Er rask fra start, men har flere kjappe innenfor. Dermed blir det sjanseartet fra dette sporet.

V75-6
2 Børke Balderina har gjort tre starter i regi Erlend Rennesvik. Hoppa har alltid vist stor fart, men galoppert mye. De to siste startene har hun virket stabil. Dro unna til en suveren seier nest sist, mens hun var totalt overlegen i en 27-avslutning på sugen bane sist. Kusken er fornøyd med sporet, og hoppa kan sitte i tet etter en halv runde. Da dras det trolig hardt unna, og dersom hun går 1.27 fra strek, blir det definitivt ikke enkelt å slå henne. En alternativ banker. 8 Stensvik Marikken har gjort tre gode løp i år, og virker å være i knallform. Ledet i det lengste sist, og hadde gitt en utbetaling på 19 millioner i V75 da. Står 20 meter bedre til kontra 13 Brenne Blissi nå. Sistnevnte har en litt hardere oppgave denne gangen, men må med på gardering. 11 Trø Hera er også en obligatorisk strek for de som ikke tør å singelstreke Børke Balderina. Jessen-hoppa har vist toppform i det siste. Bak disse er det åpent.

V75-7
Undertegnede bankertippet Moe Tjalve i programmet, men denne ble dessverre strøket. Det gjør at løpet er noe åpent. 6 G. Jerken klarte ikke å ta ned Wellek på Sørlandet sist, men gjorde ikke noe dårlig løp. Kjemper i toppen igjen i likhet med 5 Valle Mattis som har vunnet sine to starter i år. Avsluttet i 23-fart på Bjerke sist, og kommer fra formstallen til Heidi Moen. 10 Ådne Odin rakk akkurat frem til seier i V75 på Färjestad sist. Kan spurte ned alle igjen. 4 B.B. Terje T. har ikke startet mange ganger på sprint, og det er noe uvisst hvor raskt han kan åpne fra start. Ble slått av G. Jerken sist. 9 Troll Solen er et uromoment. Skuffet nest sist, mens han galopperte umotivert sist. Kan få et fint løp herfra, og har kapasitet til å kjempe om seieren.