Dobbel til Akselsen og Dalen

Skrevet av Ove Bjerkeset,  09.12.2019
Artikkelbilde
Adrian Solberg Akselsen og L.V. Fanblodytastic

Adrian Solberg Akselsen og Dag-Sveinung Dalen vant to løp hver under torsdagens lunsjtrav. Akselsen leder dermed i kampen om å vinne amatørchampionatet for stallansatte. Med sine to seire, ligger Dalen tre triumfer bak Eirik Høitomt på trenerstatistikken for Drammen. Anette Frønes, som vant det siste løpet torsdag, meldte seg på i kampen om amatørchampionatet. I likhet med Truls Desserud og Ernst-Petter Knutsen har hun to seire.

Løp 1
L.V. Fanblodytastic og Adrian Solberg Akselsen måtte trave i tredjespor i første sving, før det ble dødens. I siste sving koblet hesten grepet på ledende Kimberly’s Star, og seieren ble enkel.
L.V. Fanblodytastic – oppdretter Tina Grøstad. Eier og trener Line Voss Johansen. Kusk Adrian Solberg Akselsen.

Løp 2
Dag-Sveinung Dalen sendte Alm Tanaka til tet i første sving. Selv om hoppa til tider var «høyt oppe», ble det en sikker seier for storfavoritten.
Alm Tanaka – oppdretter Knut Alm. Eier Anne Askim. Trener Stig Økern. Kusk Dag-Sveinung Dalen.

Løp 3
Med N.Y. Royal Flush var også Dag-Sveinung Dalen kjapt i tet. Mot mål nærmet godt spurtende Donato Gilbak seg mye, men seieren ble relativt sikker.
N.Y. Royal Flush – oppdretter Edina Ydersbond. Eier Stall Ål Inn. Trener Tor Olaf Halle. Kusk Dag-Sveinung Dalen.

Løp 4
A Winner og Adrian Solberg Akselsen innledet som tredje, før det ble dødens på siste langside. Hesten koblet grepet i siste sving, og seieren ble sikker. Det var for øvrig 7-åringens første start på 11 måneder.
A Winner – oppdretter Danmark. Eier Team Trippel H. Trener Kai Johansen. Kusk Adrian Solberg Akselsen.

Løp 5
Smedtulla og Anette Frønes var i tet etter 500 meter. Ble etter hvert passert av Stjerne Åsa, men overtok teten igjen inn i siste sving, og stakk unna til en suveren triumf.
Smedtulla – oppdretter, eier og trener Torbjørn Smedsrud. Kusk Anette Frønes.


Alle foto: Hans Roar Bakken