Velkommen til storløpsfest og NM for montèryttere

Skrevet av Ove Bjerkeset,  09.08.2019
Artikkelbilde
Medaljevinnerne fra NM 2018

Denne lørdagen er årets største travdag på banen vår, og i likhet med de siste årene har det blitt en meget fin storløpsdag. Det er bare å glede seg! Flere av løpene har riktig lange tradisjoner. Begge Brekke-løpene ble kjørt første gang i 1944, mens St. Hallvardpokalen er kjørt siden den nåværende banen ble åpnet i 1955.

HKH Kronprins Haakons Pokalløp har hatt mange gode vinnere. Fra stallen til Geir Vegard Gundersen kommer Max Brady og Noble Superb, som tok dobbeltseier i Jarlsberg Grand Prix. Duoen utfordres i første rekke av S.K.’s Mystic Titan og Catherine’s Chevy.
Et spennende og fartsfylt løp blir nok også Nils Brekkes Pokalløp, hvor det er flere vinnerkandidater. De heteste er Blueridge Sun, Rebella Matters og Tiffany Yellow.  
Benn Orres Minneløp kjøres for tiende gang. På forhånd kan det se ut til å bli en duell mellom hoppene i de to innerste sporene. Another Creation var god annen i Märtha-løpet på Biri, mens Lifestile har imponert i sine to seiersløp.  
I St. Hallvardpokalen har Ulsrud Tea et fint løp på papiret. Muligens kan hun pynte på sin egen banerekord på 1.21.5, satt for to år siden. Det er ikke umulig at det kan settes flere banerekorder dersom værgudene er velvillige. Banemester Kleven og hans medarbeidere har som vanlig lagt sin sjel i at baneforholdene skal være optimale.
I Guttorm Brekkes Pokalløp blir Brenne Blesa favoritt. Hun var meget god annen etter galopp i Derbystoet i Østersund. Førsteutfordrer er Voje Maren, som er god nok til å vinne, men skuffet i sin siste start.

NM FOR MONTÈRYTTERE
For 18. gang inviteres det til Norgesmesterskap for montèryttere her i Drammen. Mesterskapet har endret litt utforming underveis, men har nå hatt den samme formen de siste årene. Det betyr at 15 deltagere kjemper om NM-tittelen over fire løp, hvor hver rytter rir tre løp. Det siste løpet i mesterskapet inngår i V75. Birijentene Liv Pedersen og Johanne Ulrica Øveraasen deler fortsatt tittelen som NM-dronning. De har vunnet tre ganger hver. Førstnevnte deltar ikke i år, og Øveraasen har dermed mulighet til å overta dronningtittelen alene. Etter det syvende løpet er det klart for seiersseremoni, og vi håper publikum er på plass for å bidra til en høytidelig ramme rundt kåringen av årets mester. Vi ønsker samtlige deltagere lykke til!

13 MILLIONER
Spillemessig ser flere av løpene spennende ut. For en eventuell alenevinner ligger det 10 millioner ekstra og venter. Det betyr at du kan vinne gedigne 13 millioner kroner!

«HESTEEIER FOR EN DAG» - BARNEAKTIVITETER
Også denne lørdagen blir det muligheter for å prøve seg i «Hesteeier for en dag»-konkurransen, i ettermiddagens 8. løp. Den som blir trukket ut som «eier» på hesten som vinner løpet stikker av med et reisegavekort til en verdi av 10.000 kroner. Husk at det er påmelding før starten i V75-1, og at det er gratis å delta. Våre faste barneaktiviteter er også svært populære, og vi tilbyr som vanlig både grilling av pølser, ponniridning, og vår lille natursti, som vi gjerne liker å kalle «hestesti». I forbindelse med ponniridningen har også Travskolen stand, hvor du kan få informasjon om høstens kurs og aktiviteter.

PONNILØP OG SPENNENDE PRØVELØP
Vi arrangerer også ponniløp denne dagen, Fantastic's Minneløp. Her møtes syv ekvipasjer over 1700 meter bak startbilen. Kort tid etter at siste løp er unnagjort, kjøres det prøveløp med blant annet Gylden Balder til start. Stjernetraveren har nå blitt 11 år, og har ikke startet på nesten to år. Prøveløpet og den nærmeste perioden vil avgjøre om hesten gjør comeback i totalisatorløp.

Vi ønsker alle varmt velkommen til en V75-dag med et program godt ut over det vanlige!