Tips lørdag 22.12.

Skrevet av Ove Bjerkeset,  22.12.2018
Artikkelbilde
Dag-Sveinung Dalen

Dag-Sveinung har 8 oppsitt lørdag, deriblant en av dagens bankerkandidater.

Tips lørdag 22.12. v/Ove Bjerkeset

V5-1
5 Nubgards Stina har så langt ikke vunnet, men har et fint løp på papiret her. Hoppa ble sittende stengt i et hoppeløp i V75 sist. 7 Bergers Granitt har heller ikke vunnet. Gjorde flere fine løp i høst. 6 Engas Stjerneskudd var positiv etter pause sist. 4 Sands Terna er usikker. Kommer ut med drasjekk nå, noe som kanskje kan slå positivt ut. 2 Lille Frøken Braaum og 9 Santans bør med på ytterligere gardering.  

V5-2
To hester skiller seg ut i dette montèløpet. 5 Exit River og 2 Precious To Me holder begge fin form, og har gode ryttere. Trolig holder det med disse to på V5-bongen.

V75-1/V5-3
Et hoppeløp hvor det kan komme en overraskelse. 5 Thale skal være favoritt. Hun gikk bra etter galopp nest sist, og vant fra dødens i ganske hardt selskap sist. 9 Irma H.R. kommer tilbake etter en liten pause. Var knallgod i de to siste startene. Hun tåler å gjøre mye selv i løpet. 10 Valle Tina fullførte fint sist. Er hardere ute nå, men kan overraske. Hun blir for lite spilt. 12 Lykkje May er sterk og tåler normalt å gå en tur i sporene. På sitt beste kan hun runde alle. 15 Smedtulla og 14 Torpa Oda er så langt for lite spilt. 4 Eikjærva er den beste strekhesten, men det virker hardt å holde unna.

V75-2/V5-4
1 Kolnes Brit er et bankeralternativ. Hun galopperte som trolig vinner på Biri nest sist, mens det ble en overlegen seier fra tet på sprint på Leangen sist. Skulle startet en gang etterpå, men ble da strøket etter varmingen. Formen er usikker etter pause, men på sitt beste er sjansen god for tet hele veien. Bak favoritten er det åpent, og en eller mange er vel alternativet her. Vil trekke frem 11 Eddie, som kanskje er feltets beste på kapasitet. 4-åringen sliter ofte med aksjonen, men fungerte atskillig bedre i seiersløpet sist.

V75-3/V5-5
2 Wanda Classic står fint til, og er en klar bankerkandidat. Hun var meget god annen bak Hillary B.R. i kvalifiseringen til Oaks, mens hun feilet i finalen. Vant suverent fra tet på Biri nest sist, mens hun sto leit til i finalen av hoppedivisjonen sist. Var fullt godkjent fjerde da. Er rask fra start, og mye tyder på at hun sitter tidlig i tet. Da blir hun ikke enkel å slå. 5 Cosmic Carpenter leverte en fin avslutning i Jærløpet sist. Står bedre til nå, og er rask fra start. En av hovedopponentene til favoritten sammen med 7 Darling Simoni. Sistnevnte har vist god form i det siste, og ble knepent slått av Denali på Bjerke sist. 1 Cecilie Halbak gikk pigg i mål sist, og er på gang. Hun er kjapp fra start, men er nok best med ryggløp. Fra lederrygg og åpning til slutt kan hun bli farlig.

V75-4/V4-1
10 Tripsson Ø.K. var knallgod og totalt overlegen på Jarlsberg nest sist. Dro hardt unna i tet på Forus sist, og stivnet til slutt. Formen er det nok ingen fare med, og distansen bør heller ikke være noe problem. En berettiget favoritt, men Heidi Moens to hester i løpet kan bli skumle. 11 Bråtnes Faks og 4 Horgen Lynet har begge stor kapasitet, og liker distansen. De er dog ikke støe på beina.

V75-5/V4-2
7 Odin Faks har levert sterke innsatser i alle de siste løpene. Galopperte som sikker vinner i V75 på Forus sist. Gikk feilfritt i tre starter før det. Uten galopp er vinnersjansen ganske stor, men er ikke helt til å stole på. 2 Steine Faksen har gjort fire starter etter pause i ny regi. Etter tre fine innsatser galopperte han sist. Står fint til, og må strekes bak favoritten. 3 Bleke Gnisten bremset litt før mål sist, og ble knepent slått av Haugestad Arne. Kihle-traveren er rask fra start, og laddes nok for tet her. Kan lede hele veien. Bak disse er det åpent, og det er vel ingen som helt skal avskrives i seierssammenheng.

V75-6/V4-3
Dagens tredje bankerkandidat er 3 Miss Åslanda. Hoppa hadde krefter igjen på Solvalla nest sist. På Jarlsberg sist fullførte hun sterkt fra dødens, og var bare en halv lengde bak Avery i mål. Hun er rask fra start, og dersom hun er første fremme hos 1 Kemas Starlight blir det tet. Da skal vinnersjansen være solid. Hardest imot kan 6 S.M.K. Silvousplait bli. Hoppa som har vært forfulgt av utur har endelig fått klaff i de to siste startene. Er kjapp fra start, og er den som kan utfordre favoritten om å få overta føringen fra Kemas Starlight. 7 Charisma K.W. har gjort to starter etter halsoperasjon. Smøg med til maks i et lite felt på Axevalla sist. En outsider på kapasiteten. 5 S.J.’s Victoria har også gjort to løp etter pause. Et skrellbud dersom hun er opp mot sitt beste.

V75-7/V4-4
9 Ådne Kommandør er et av årets forvandlingsnumre. Har vist knallform i tre seiersløp. Møter tøffere motstand nå. Er kjapp fra start, og har en fin rygg i startraske 2 Edens Odin. Sistnevnte bør ha en god tetsjanse, og er god i den posisjonen. Det viste han tredje sist, hvor han forsvarte seg godt etter kraftig trykk underveis. Mistet en sko og galopperte i lederryggen sist, og formen er nok intakt. 11 Solkongen er ofte hissig underveis, og i så måte er kanskje bakspor en fordel. 4 Komnes Bork, 3 Hellestvedt Trym, 12 Frier Birk, 8 Hr. Ford og 5 Skauga Rasken er de neste som bør strekes for de som garderer godt.