EM for stallansatte på Klosterskogen og Drammen

Skrevet av Tron Gravdal,  15.02.2017
Artikkelbilde
Marius Høitomt var i russiske mediers søkelys etter å ha blitt europamester for stallansatte i 2015. Marius var ikke helt "stiv" i russisk, så tolken var god å ha! I september skal årets utgave av EM for stallansatte arrangeres på Klosterskogen og Drammen

I september skal Klosterskogen og Drammen være vertskap for EM for stallansatte kusker. Klosterskogen arrangerer V75 lørdag 2. september, og skal avvikle  mesterskapets tre første løp. Søndag 3. september avsluttes mesterskapet med tre nye løp i Drammen.

I år er det faktisk 20 år siden sist mesterskapet ble arrangert i Norge, den gangen i samarbeide med danskene. I 1997 var det også seks løp som inngikk i mesterskapet, men da fordelt over tre baner. Jarlsberg og Sørlandet arrangerte to løp hver, mens mesterskapet ble avsluttet med to løp på Charlottenlund. En ikke ukjent svenske ved navn Erik Adielsson gikk til topps den gangen da Svein Ove Wassberg var norsk representant, og sikret bronse.

Hvem som blir norsk deltaker i år er foreløpig ikke avklart. Uansett får vedkommende en tøff oppgave med å følge opp de to siste års resultater. Da mesterskapet ble arrangert på de belgiske banene Mons og Tongeren i fjor ble det Magnus Teien Gundersen sølvvinner, slått med minst mulig margin av den spanske deltakeren, etter å ha ledet stort etter første dag. For to år siden var marginene på vår side da Marius Høitomt ble Europamester på den gamle ærverdige Hippodromen i Moskva.

Her er linken til UETs side med omtale av Mesterskap for proffesjonelle og stallansatte kusker.

http://www.uet-trot.eu/en/races/european-championships-for-drivers-and-apprentices