Sigdalsdagen på torsdag

Skrevet av Tron Gravdal,  22.07.2015
Artikkelbilde
Det er Sigdalsdag på Drammen torsdag, og Truls Desserud er sentral med tre seierskandidater til start. Her avbildet sammen med den som kanskje har den aller største sjansen på forhånd, Gigant Invalley.

Midt i sommerferien kommer det en litt uvant løpsdag i Drammen. En torsdags kveldskjøring bys det på. Prestfoss Travselskap har nok en gang samlet sponsorer når det er Sigdalsdagen som står på programmet.

Det er Øvrevoll som har V65- og Dagens Dobbel-spillet denne kvelden. I Drammen bys det på to V5-omganger. Litt tynne felter er det denne gangen, til gjengjeld får vi hilse på flere meritterte hester.

To bankere i A-spillet

I det innledende V5-spillet kommer det ut to aktuelle bankerkandidater alt i de to første avdelingene. Eigelands Jokeren står finne inne i tidsløpet som utgjør V5a-1, og bør ha en meget god vinnersjanse. God vinnersjanse har også Gigant Invalley i V5a-2. I mot er en eventuell startgalopp. Han er litt hissig til å begynne, og noen ganger blir det litt for mye. Feilfritt ligger det rette for tet fra start til mål. V5-3 er en litt åpen poengjakt, mens a-spillet avsluttes med to små med riktig fine felter. Fine kaldblodshester møtes i V5a-4/V5b-1. Vi har tatt med fem hester på våre V5-forslag. Elmer blir vår favoritt, men garderer med både Rokne Eld, Fetter'n T.G., Tuxi Titan og Sigdalshesten Pedrus. Og legger gjerne til at en helgardering kanskje kunne vært å foretrekke. Heller ikke i V5a-5/V5b-2 synes vi det er lettløst. Obi peker seg kanskje litt ut etter å ha konkurrert mot tøff motstand i det siste. Bak den er det imidlertid flere kandidater til å utfordre. Gigant Queen, Bertie Invalley, Golden Feline, Womanizer og Pine News blir våre garderingshester. Men også her finnes det hester vi har måttet sette utenfor forslaget som kan overraske.

Banker i monteløpet

Selv om det er litt tynne felter synes vi det var vrient å finne en helt sikkert bankerforslag i b-spillet. I V5b-3 kommer det ut ferske varmblodshester, og garderinger er påkrevet. Vinnertipset går til kapable Sander Invalley. Feilfritt tror vi det er vinneren, men han galopperte i debuten. Bak den er det mange som kan utfordre. I V5b-4 tror vi det holder med to hester, Mjølner Tore og Stjerne Ball. Da står vi tilbake med banker i monteløpet. 11-årige Speedy Hoss er i sitt livs form, og i mangel på bedre bankeralternativ lar vi det stå til.