"Snekker'n" i comeback

Skrevet av Tron Gravdal,  24.09.2012
Artikkelbilde
Lucky Carpenter, også kjent som "Snekker'n" vinner under vinterlige forhold i februar 2009. I kveld gjør hesten comeback etter 5 måneders pause.

"Snekker'n" er tilbake. Nei - vi snakker ikke om "Sinnasnekker'n". Tvert i mot. "Snekker'n" fra Lierskauen heter offisielt Lucky Carpenter og blir stadig sprekere og blidere jo eldre han blir. I kveld gjør hesten sin første start på 5 måneder.

Siri Braaten er hestens engasjerte eier og trener. Hun kan fortelle om en 9-åring i topp slag foran comebacket.

 - "Snekker'n" har hatt til dels store utfordringer med helsa opp igjennom karrieren. Nå virker han egentlig sprekere enn noen gang. Både Pål Sem og Gunnar Austevoll kjører hurtig med ham, og de har ment at han virker veldig spenstig og fin i forkant av comebacket, forteller Siri.

Uansett vil hun ikke legge lista for høyt foran dagens løp.

 - Han har dessverre en tendens til å være veldig hissig i de første løpene etter pause. I dag håper jeg han kommer seg feilfritt rundt den første svingen, og at han ikke ruser avgårde. Jeg håper vi får et ryggløp. I tet er jeg redd han blir for hissig. Det er en fordel at han står i førstespor. Da tror jeg det er større sjanse for at han kommer seg feilfritt rundt den første svingen, enn om han hadde kommet inn i svingen i stor fart midt i banen, resonerer Siri.

Målsettingen denne gangen er en trippelplass.

 - "Snekker'n" er god og rund for å si det sånn, og jeg regner med at han trenger noen løp før han er helt på topp. Får han et fint løp ryggløp og henger på til trippelplass er jeg godt fornøyd, avslutter en spent eier og trener.

Del på Twitter     Del på Facebook     dekor Tips en venn!     dekor Utskrift