Klasseløpsdeltakere fra Buskerud

Skrevet av Tron Gravdal,  07.09.2012
Artikkelbilde
Viking Frecel er favoritt til å vinne varmblodsderby, og en av mange Buskerudhester som skal ut i klasseløpsfinalene søndag.

Søndag kjøres kriterie- og derbyløpene på Bjerke. Mange hester med Buskerudtilknytning er finaleklare.

Det var stor interesse for kvalifiseringsløpene til årets klasseløpsfinaler, og nåløyet for å komme med i finalefeltene har vært trangt. Bare det å være finaledeltaker på søndag er en stor ære.

Hoppekriteriet kaldblods

De yngste kaldblodshoppene er først ute. Her er det Alessandra tilhørende familien Sønsteby fra Sokna som må forsvare den lokale æren. Hoppa er oppdrettet av Svein Knut Granum fra Vikersund. Han har faktisk to oppdrett ute i dette løpet, da også svenskeide Sundbo Perla kommer fra hans "produksjon".

I Hoppederby for kaldblodshester er det ingen Buskerudhester på farten.

Derby kaldblods

Her gjør Gylden Balder en svært spennende start fra innerspor etter sin imponerende kvalifiseringsseier. Bent Olav Wigdal fra Vikersund er oppdretter og deleier i hesten som trenes av Pål Sem.

Hoppederby varmblodshester

Fjorårets hoppekriterievinner, Angelina B.R., har kommet i form i grevens tid. Etter sin kvalifiseringsseier seiler hun opp som en av seierskandidatene i finalen. Veni Vidi Vici Stables eier  hoppa. Ole Bårtveit fra Geilo eier Lady Va Bene som ble toer i sin kvalifisering. Samme plassering i kvalifiseringen fikk Fricky. Hoppa som eies av Merete Stenshorne og Gjermund Gravdal var kraftig forbedret i kvalifiseringen.

Hoppekriteriet varmblodshester

Trond "Bullern" Anderssen-trente Dream Play kommer ut fra innbydende førstespor i Hoppekriteriet for varmblodshester etter at hun gikk til topps i sin kvalifisering 28. august.

Kriteriet varmblodshester

Bullern har også to hester med i den åpne klassen av kriteriet. Thai Broadway tilhører favorittsjiktet, mens det vil være mer overraskende om Aqua Challenger blander seg inn i striden. Karoline Krogh-Hanssen trener Super Taifon, som hun også eier sammen med sin far, Harald. Super Taifon kom til Kriterie som toer i sin kvalifisering. Det ble også Red Adair Superb som eies av Karl Brian og Ragnhild Karlsen fra Hvittingfoss.

Kriteriet kalbdlodshester

Art Haaken forsvarer den lokale æren i Kriteriet. Den Jan-Ivar Johansen-trente hesten kommer ut fra spor 12.

Derby varmblodshester

Viking Frecel har gjort det meste riktig i sin karriere. Nå står han foran den viktigste oppgaven så langt. Hesten som eies 80 prosent i Buskerud av Ole Bårtveit, Ole Venaas, Knut Gunholt og Jan Svello, blir naturlig nok favoritt igjen. Bullern har to hester også i denne finalen, Tobrosboy Augustinu og Nozler. Førstnevnte er deleid av Bullerns stallgutter Ernestas Tijunelis og Darius Tamulevicius.