Samsaia veterinærbehandlet

Skrevet av Tron Gravdal,  13.04.2012
Artikkelbilde
Samsaia ble veterinærbehandlet i påsken.

Samsaia har slitt med «rusk i maskineriet» siden hun viste seg frem på Kick Off 3. mars. Tirsdagen i påskeuka valgte veterinæren å behandle henne.

Det er Veterinær Anette Hafnor som er Samsaias «livslege». Hun har behandlet skaden hesten pådro seg i luftegården tidlig i mars.

 - Det er vanskelig å si akkurat hva som har skjedd, men hun har vært borti et eller annet. Hun har et sår, og har pådratt seg en liten skade i forbindelse med dette såret. Vi har tatt en ultralyd av beinet det gjelder, og den viste heldigvis at det ikke er snakk om noen alvorlig skade, forteller Hafnor.

I tillegg til skaden på det venstre bakbeinet har Samsaia også blitt behandlet i frambeina.

 -  Vi fikk utslag på bøyeprøver av frambeina, og valgte å behandle henne. Dette ble gjort forrige tirsdag, forteller Hafnor.

Selv om det har vært en del «skjær i sjøen» er veterinæren positiv til Samsaias fremtid.

 -  Jeg opplever Samsaia som en veldig fin hest. Så langt mener jeg at de problemene hun har slitt med er til å løse. Det tar bare litt tid.

 

Sjekkes tirsdag

Veterinæren er på stallen til Team Buller’n to ganger pr. uke. Kommende tirsdag skal hun igjen undersøke Samsaia.

 - På tirsdag blir det etterkontroll etter behandlingen vi gjorde i frambeina hennes. Videre blir det oppfølging av sårskaden på det venstre bakbeinet. Det er litt vanskelig å si hvor lang tid det tar, men jeg håper hun er frisk og klar for full trening om ikke så veldig lenge, avslutter veterinæren.